HelpInformatik.COM

НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА ІЗ ЕЛЕМЕНТАМИ ГРИ «СЛОВНИЧОК» НА МОВІ BORLAND DELPHI 7

Інформаційні технології – вимога сьогодення, що дозволяє створити суспільство, засноване на знаннях. Новітні інформаційні технології стрімко ввірвалися в усі сфери нашого життя, стали такою ж реальністю, як телефонний зв’язок чи подорожування літаком. Вони спрощують спілкування та співробітництво.
Суспільство, яке дбає про своє майбутнє, має усвідомити колосальні можливості, привнесені новими інформаційними технологіями, та навчитися грамотно застосовувати їх, у першу чергу, в освіті.
Знання англійської мови є такою ж актуальною вимогою сьогодення.
Існує багато програм, за допомогою яких людина може вивчати англійську мову. Всі вони мають, звичайно, власну методику та програму навчання. Але навчальна програма вивчення іноземної мови, на нашу думку, має свої недоліки: вивчення слів відбувається лише відповідно до неї. Спочатку вам пропонується вивчити певні слова. Потім програма перевіряє ваші знання, а далі пропонується побудувати декілька речень з використанням цих слів і т.д.

Але що робити, коли більшість слів, запропонованих навчальною програмою або знайомі, або зовсім не потрібні в даний момент? Знайомі слова повторюються, а непотрібні, зважаючи на те, що немає де їх застосувати на практиці, просто забуваються.
Тому виникає необхідність у створенні програми, яка б допомагала вивчати слова, які вам потрібні саме в цей момент.

Все це зумовило необхідність створення програми, доступної і цікавої для учнів при їх самостійному вивченні англійської мови, розробити наочне програмне забезпечення, яке буде викликати зацікавлення учнів, для кращого запам’ятовування нового матеріалу. 

Програма «СЛОВНИЧОК» дозволяє:
1) зберігати слово, транскрипцію та переклад у власну базу даних;
2) полегшувати та прискорювати процес вивчення незнайомих слів;
3) спрощувати пошук слів та групувати їх відповідно до запитів користувача.


Методика вивчення англійської мови в програмі досить проста: ви вводите слова, знання яких Вам потрібно застосувати на практиці, а програма допомагає їх швидше вивчити.
Методика даної програми розрахована на людей, які вже мають певний багаж знань. Користувач повинен володіти базовими знаннями граматики англійської мови. Спеціалізація даної програми – вивчення слів. Наведемо приклад: учень, вирішивши більш глибше вивчати іноземну мову, придбав книжку англійською мовою. Він читає
перший розділ і виписує незнайомі йому слова. Далі записує їх у «Словничок» і починає їх вивчати. Потім учень починає читати наступний розділ. Звичайно ж, він неодмінно зустрінеться зі словами, що були незнайомі для нього в першому розділі. Таким чином, з’являється практика використання слів. Прочитавши певну кількість розділів, учень має змогу повторити всі нові слова з даної книжки, цим самим затвердити їх знання.

ЗАВАНТАЖИТИ

Дану публікацію підготували для Вас команда сайту HelpInformatik.COM
Автор: Ільницький Олександр Федорович
Дата створення: 25.08.2018
Переглядів: 1751