HelpInformatik.COM

Використання інтерактивних технологій на заняттях інформатики

Одним із головних завдань реформи освіти в Україні є модернізація процесу навчання. Інтерактивні технології унаочнюють навчальний процес, забезпечуючи зворотній зв’язок між викладачем і студентом. Суспільна потреба спонукає педагогів-науковців до пошуку нових інтерактивних технологій, до поширення і запровадження передового педагогічного досвіду.

Основними складовими інтерактивних занять є вправи і завдання, які виконують студенти. Важлива відмінність інтерактивних вправ і завдань від загальних полягає в тому, що виконуючи їх, студенти не тільки закріплюють вивчений матеріал, але і одночасно опановують новий. 

За умови вмілого впровадження інтерактивні методи навчання дозволяють залучити до роботи всіх студентів групи, сприяють виробленню соціально важливих навичок роботи в колективі, взаємодії з колективом, навичок проведення чи підтримки дискусії, обговорення запропонованих тем.

Тільки впроваджуючи інтерактивні методи навчання студенти набуватимуть культури дискусії; вироблятимуть у собі вміння приймати спільні рішення; покращать уміння спілкуватись, доповідати; якісно зміниться рівень сприйняття інформації – він набуде особистісного сенсу, замість «вивчити», «запам'ятати» стане основним «обдумати», «застосувати».

ЗАВАНТАЖИТИ

Дану публікацію підготували для Вас команда сайту HelpInformatik.COM
Автор: Парубець Віктор Іванович
Дата створення: 23.12.2018
Переглядів: 2703