HelpInformatik.COM

Графічний редактор Gimp. Анімація тексту в GIMP.

    Відкриваємо редактор і створюємо нове зображення (я вибрала розмір за замовчуванням 640 – 480)

    Далі потрібно перевірити колір переднього плану. Він повинен бути чорним, якщо це не так, то потрібно скинути колір в «за замовчуванням».

    На панелі інструментів вибираємо «Текст». Шрифт я залишаю за замовчуванням (у мене «Sans») і розмір - 180. Після цього клацаємо по робочому полотну, щоб активувати текстову область і вводимо з клавіатури цифру «1»

        Тепер об'єднаємо текстовий шар з фоновим. Для цього клацаємо один раз правою кнопкою миші по верхньому шару і в розпочатому контекстовимі меню вибираємо «Об'єднати з попереднім»

    Аналогічним чином створимо ще два шари, але на цей раз з цифрами «2» і «3»

   Тепер, коли ми створили три шари, пора приступити до анімації. Тут варто запам'ятати одне важливе правило: Шари в панелі шарів - це наші кадри анімації. Нижній шар відповідає першому кадру т.д. Для створення анімації перейдемо в «Фільтри - Анімація - Відтворення» У діалоговому вікні ційний на «Play» і подивимося, як швидко змінюються наші числа :-)))

   Дуже швидко ? Чи не правда? Як же нам відрегулювати швидкість наших кадрів? Тут все просто. Для цього достатньо в імені шару дописати конструкцію виду (1000ms), що відповідає одній секунді показу кадру. Подивіться, що у мене вийшло

  Я скрізь до імені шару дописала (1000ms). Після чого давайте знову скористаємося вище згаданим фільтром анімації.

   Тепер залишилося зберегти нашу анімацію. Для цього переходимо в меню «Файл - Експортувати» і приписуємо до імені файлу розширення GIF. Натискаємо «Експортувати»

   У діалоговому вікні ставимо галочку на проти пункту «Зберегти як анімацію» і натискаємо кнопку «Експорт».

  Ось так швидко і легко можна зробити анімацію за допомогою редактора GIMP.

ЗАВАНТАЖИТИ

Дану публікацію підготували для Вас команда сайту HelpInformatik.COM
Автор: Новицька Наталія Борисівна
Дата створення: 24.02.2018
Переглядів: 3478