HelpInformatik.COM

Редагування графічних зображень. Поняття буфера обміну.

Представлений урок «Редагування графічних зображень. Поняття буфера обміну» вивчається в темі «Графічний редактор» курсу інформатики 5-го класу.

Урок проводиться у формі інтерактивної гри-подорожі. Саме цей метод навчання обраний з метою створення комфортних умов навчання, в яких кожен учень має можливість продемонструвати свою інтелектуальну спроможність, а також при виконанні групових завдань розвиває комунікативні якості учнів. Форма такої роботи на уроці безперечно стимулює зацікавленість до вивчення теми та предметом в цілому.

На протязі уроку використовується технологія кооперативного навчання: вправа «2-4-всі разом», «робота в парах», яка сприяє розвитку комунікативних якостей учнів. Викладання нового матеріалу відбувається за допомогою словесних методів: розповіді та пояснення з використанням наочних методів: демонстрації(приклади прийомів редагування зображень), ілюстрація (маршрут подорожі, приклади малюнків для домашнього завдання). На етапі засвоєння знань використаний практичний метод (робота за комп’ютером), який  спрямований на досягнення логічного завершення процесу пізнання. Розповідь та пояснення вчителя доповнює супровід ІКТ. Проектування зображення комп’ютера сприяє візуальному запам’ятовуванню матеріалу та зосередження уваги.

Всі демонстрації за допомогою комп’ютера здійснюються за допомогою програмного забезпечення графічний редактор Paint.

ЗАВАНТАЖИТИ

Дану публікацію підготували для Вас команда сайту HelpInformatik.COM
Клас: 5-й
Автор: Ковлева Маргарита Валеріївна
Дата створення: 14.06.2015
Переглядів: 3140