HelpInformatik.COM

Практичне використання інструментів MS Power Point для форматування об’єктів слайду

Завдання 1. Використати інструменти вкладки «Основне» та «Анімація» для виконання:

А)Створити в в Power Point чотири слайди  розмірами: висотою 13 см  шириною 21 см книжної орієнтації. Для кожного слайду налаштувати різні макети.  

Б) Залити тло усіх слайдів  фотографією фасаду ліцею 7 м. Вінниці. Налаштувати прозорість залитого тла 75%. Створити синє тло заголовку першого слайду і записати жовтими літерами: «П. І. П учня(иці), клас, дата створення» з подвійним підкреслюванням, напівжирним, курсивом. До заголовка застосувати анімацію «Виділення»-«Колір заливки»-використати зелену заливку, налаштувати тригер для  анімації  повільної зміни синьої заливки заголовку  на зелену заливку так, щоб анімація починалася після натискання кнопкою на заголовок.

Г)Перед кожним слайдом налаштувати новий розділПерший розділ презентації перейменувати на «Дошкільна освіта», перший розділ має один слайд. Другий розділ перейменувати на «Початкова освіта в НУШ», другий розділ має один слайд. Третій розділ перейменувати  на  «Базова середня освіта» і він  має один слайд. Четвертий розділ перейменувати на «Профільна освіта» і він має один слайд.  Зберегти презентацію під назвою «ПІБ учня та клас».

Завдання 2. Використати інструменти вкладки «Основне», «Анімація» для виконання завдання.

1)Використати групу інструментів «Слайди» і вкладку «Конструктор»: створити швидким способом нову презентацію, в якій три порожніх, якщо усі слайди розміром 30х20 см  книжної орієнтації і їх заголовки відповідно назвати:

Заголовок: «СЛАЙД 1» -що має зелений колір шрифту Monotype Corsiva та розмір 45 пт, з фіолетовим тлом заголовка, з анімацію  всього заголовку «ефекти Виділення»-«Колір заливки», використати жовту заливку для анімації тла заголовка.  Швидка дія анімації відбувається після натискання мишки  на заголовок швидко змінюються кольори заливки заголовка з фіолетового на жовтий і це відбувається 2 рази.

Заголовок: «СЛАЙД 2» - що має синій колір шрифту Arial Black  та розмір 41 пт з помаранчевою заливкою тла заголовка і розміром товщини жовтого контура 6 пт, з анімацію  всього заголовку «ефекти Виділення»-«Колір ліній», використати червоні лінії для анімації контуру  заголовка, після натискання мишки  на заголовок відбувається зміна кольорів. Повільна дія анімації відбувається після натискання мишки  на заголовок повільно змінюються кольори контуру з жовтого  на червоний і це відбувається до закінчення трансляції слайду.

Заголовок: «СЛАЙД 3» - що має білий колір шрифту Elephant та розмір 48 пт з чорною заливкою  заголовка і розміром товщини червоного кольору 6 пт, з анімацію  всього заголовку «ефекти Виділення»-«кольорова хвиля». Середня швидкість дії анімації відбувається після натискання мишки  на заголовок, нешвидко змінюються місце розташування контуру заголовка і це відбувається до 5 разів.

Зберегти презентацію під назвою «Анімація заголовків презентації».

 Завдання 3. 1)Cтворити різні  макети слайдів на цих семи нових  слайдах розміром 20х15 альбомної орієнтації. Слайд 1 з назвою з хвилястою лінією підкреслення «Слайд1. П І П учня та клас, дата створення». 2) Створити на першому слайді шість різнокольорових ефектних 3D-кнопок круглого та овального вигляду з гіперпосиланнями на різні слайди.

3)Створити на другому  слайді заголовок синього кольору розміром 45 пт з штрих-пунктирним підкресленням: «Слайд2.Моя дошкільна освіта»;  4)Поділити усі  сім слайдів на три розділи:  «Молодша група», «Середня група», «Старша група».

Завдання4. Використати групу інструментів «Шрифт»:  1)Створити заголовок третього слайду з зеленою назвою  «Молодша група», з гарнітурою шрифтів «Times New Roman» та розміром 43 пт;

2)Скористатися кнопкою збільшення розмірів символів і збільшити заголовок до 48 пт; 3)Скористатися кнопкою  зменшення розмірів шрифтів і зменшити заголовок до 40 пт; 4)Скористатися кнопкою очистити форматування для  відформатованих заголовків на слайді 3;

5)Створити заголовки на слайді 4 з накресленням шрифту напівжирним Ж з посиланням на слайд 1.

6) Створити заголовки на слайді 5 з накресленням шрифту курсивом К з посиланням на слайд 2.

7) Створити  заголовки на слайді 6 з накресленням шрифту підкреслення П з посиланням на слайд 3.

8) Створити заголовки на новому слайді 7 з накресленням шрифту з тінню S з посиланням на слайд 4.

9) Створити заголовки на новому слайді 8 з накресленням перекреслений символ з посиланням на слайд7.

10) Створити заголовки на новому слайді 9 з розрідженим  міжсимвольним інтервалом з посиланням на слайд 8. 11)Створити заголовок нового слайду 10 під регістром великих літер з гіперпосиланням на слайд 1. 12)Змінити колір шрифту контуру  і заливки заголовка відповідно на блакитний; жовтий помаранчевий.

 13)Знайти кнопку відображення діалогового вікна усіх властивостей шрифтів і створити заголовок типу «Слайд»з написом зростаючих символів у рядку.

Дану публікацію підготували для Вас команда сайту HelpInformatik.COM
За матеріалами / Джерело: https://inf7klas.blogspot.com/2018/11/power-point_12.html
Клас: 7-й
Автор: Негода Сергій Петрович
Дата створення: 14.11.2018
Переглядів: 2318