HelpInformatik.COM

Порядок реєстрації на ЗНО випускників 2017 року

Реєстрація випускників загальноосвітніх навчальних закладів поточного року для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні (далі – зовнішнє оцінювання) 2017 року триватиме з 06 лютого до 17 березня. Щоб зареєструватися, потрібно виконати ряд послідовних дій.

1. Ознайомтесь із правилами прийому до вибраного вами вищого навчального закладу, де вказано перелік предметів, із яких необхідно подати результати зовнішнього незалежного оцінювання, Порядком проведення зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти (далі – Порядок).

2. Здійсніть вибір навчальних предметів, із яких ви бажаєте пройти зовнішнє оцінювання, а також отримати оцінки за державну підсумкову атестацію (далі – ДПА).

Пам’ятайте, що загальна кількість навчальних предметів, вибраних вами для проходження зовнішнього оцінювання, не повинна перевищувати чотирьох. У 2017 році зовнішнє оцінювання проводитиметься з таких навчальних предметів:

  • української мови і літератури,
  • історії України,
  • математики,
  • біології,
  • хімії,
  • фізики,
  • географії,
  • англійської мови,
  • німецької мови,
  • французької мови,
  • іспанської мови,
  • російської мови.

Результати зовнішнього оцінювання із трьох предметів, вибраних вами під час реєстрації, будуть зараховані як оцінки за державну підсумкову атестацію за шкалою 112 балів.

Першим обов’язковим предметом ДПА є українська мова. Другим – математика або історія України (за вибором). Третій предмет ви обираєте самостійно із запропонованого вище переліку. Пам’ятайте, що для зарахування оцінок за державну підсумкову атестацію можна вибрати й математику, й історію України та пройти зовнішнє оцінювання з цих предметів.

3. Підготуйте необхідні для здійснення реєстрації документи та матеріали, зокрема:

  • копію паспорта (сторінки з фотокарткою, прізвищем, ім’ям та по батькові). У разі відсутності паспорта окремі категорії осіб можуть подати інший документ.
  • дві однакові фотокартки для документів розміром 3 х 4 см із зображенням, що відповідає досягнутому віку (фотокартки мають бути виготовлені на білому або кольоровому фотопапері);
  • реєстраційну картку, яку можна сформувати самостійно, скориставшись спеціальним сервісом «Зареєструватися», розміщеним на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти, або звернутися за допомогою до особи, відповідальної за реєстрацію в закладі освіти, де навчаєтесь.

Відеоінструкція щодо формування реєстраційної картки:

У разі необхідності також підготуйте:

  • медичний висновок про створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього незалежного оцінювання за формою первинної облікової документації № 086-3/о «Медичний висновок про створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього незалежного оцінювання», затвердженою наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 29 серпня 2016 року № 1027/900;
  • копію свідоцтва про зміну імені, та/або свідоцтва про шлюб, та/або свідоцтва про розірвання шлюбу (для осіб, у документах яких є розбіжності в персональних даних);
  • копію нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документів, наданих для реєстрації (для осіб, які подають документи, оформлені іноземною мовою);
  • заяву щодо надання можливості пройти зовнішнє оцінювання з певного(их) предмета(ів) під час додаткової сесії, у якій має бути вказана причина, що унеможливлює участь в основній сесії, та документ, що підтверджує цю причину (для осіб, які мають на це право відповідно до розділу VI Порядку).

Увага! На копіях документів повинен бути напис «Згідно з оригіналом» (без лапок), а також особистий підпис особи, яка реєструється, її ініціали та прізвище, дата засвідчення копії.

4. Сформуйте комплект реєстраційних документів та подайте його особі, відповідальній за реєстрацію в загальноосвітньому навчальному закладі, який закінчуєте.

Після отримання від випускників реєстраційних документів загальноосвітній навчальний заклад формує список осіб, які проходитимуть державну підсумкову атестацію за освітній рівень повної загальної середньої освіти у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Засвідчений підписом керівника та печаткою загальноосвітнього навчального закладу список випускників і комплекти реєстраційних документів надсилаються до 17 березня 2017 року до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Дата подання визначається за відтиском штемпеля відправлення на поштовому конверті.

Підтвердженням факту реєстрації для участі в зовнішньому оцінюванні є Сертифікат, який вам буде надіслано в індивідуальному конверті разом із реєстраційним повідомленням учасника зовнішнього незалежного оцінювання та інформаційним бюлетенем «Зовнішнє незалежне оцінювання. 2017 рік» до закладу освіти, де ви навчаєтесь. Вручення індивідуальних конвертів забезпечують загальноосвітні навчальні заклади.

Дану публікацію підготували для Вас команда сайту HelpInformatik.COM
За матеріалами / Джерело: http://testportal.gov.ua/procedura/
Дата створення: 14.02.2017
Переглядів: 1011